maanantai 18. huhtikuuta 2016

Tarjoilun perusteet
Helena Heinonen

Meilla oli tutustuminen ja oppiminen ruokien ja juomien tarjoiluun. Eka päivää, meillä oli theoria ja harjoitellut miten kata pöytä, asiakas pöydän liinoittaminen, Seuraavat päivät, olimme koulun suuri keittiössä,ravintolassa ja pikku baarissa. Kaksi päivä minä olin suuri keittiössä, siellä minä tein, linjaston huolia, leipoa, tiskata, siivoa ja autta muita sekä opin miten käyttä isot koneet. Viimeinen päivä olin ravintolassa, siellä minä olin tarjoilijana, se oli kiva tutustua, ensi meillä oli poydän kattaminen tehtävä, piti välmiitta ennen luonas alkaa.Siellä, oli tarjoilu noutopöydästä, kun lounas alkaa, asiakasta alkavat tulivat ja meillä oli kiire ja aina liikkua, pitää katsoa aina kun ihmiset loppu syödä ja kerata lautaset, esim. salaattilautanen, keittolautanen sekä alku veitset ja haarukat, kun asiakas loppu, kerää kaikki ja kata pöytä taas.

On myös hyvää, että kaikki auttavat toisiaan.

Myös hyvää tapa minä opin, on se että joka päivää pitää otta ruoka näyte ja sailyttä kaksi viikoa, sen takia kun joku asiakaille tulee ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti